• Blog
  • Werkgever in De Spotlight or Simian

WERKGEVER IN DE SPOTLIGHT | Simian

Een samenwerking die vanaf een enkele plaatsing is gegroeid naar een exclusieve samenwerking, waarin Pro Industry tientallen uitzendkrachten bemiddelt voor Simian. Naast het aanleveren van kandidaten speelt Pro Industry een belangrijke rol bij de Inhouse begeleiding en ondersteuning bij het inwerktraject. Inmiddels zijn er al 40+ kandidaten overgenomen door Simian. Een succesvolle samenwerking!

Twee mannen aan het werk bij Simian

Start en ontwikkeling samenwerking

Op het moment dat Pro Industry ging samenwerken met Simian waren beiden aan het groeien. Hierdoor was het begin van de samenwerking best een zoektocht. "Onze afdeling P&O bestond pas 6 maanden, dus toen Pro Industry ons is gaan ondersteunen, viel alles intern ook op zijn plek," aldus Arlette, HR Manager bij Simian. "Het is uiteindelijk uitgelopen tot een goede samenwerking en Pro Industry is onze vaste partner als het gaat om het aanleveren van kandidaten. Wij schakelen pas andere bureaus in als Pro Industry aangeeft dat het niet haalbaar is, maar dit gebeurt eigenlijk nooit."

Ondersteuning

Pro Industry begrijpt de wens en wat Simian zoekt, waardoor de verwachting van de medewerker ook duidelijk is. "Ik denk dat dat ook het succes is dat een medewerker langer blijft. Ze weten waar ze aan toe zijn." Het aandeel van Pro Industry aan de groei van Simian heeft te maken met het altijd mee bewegen en meedenken. Arlette: "Pro Industry is ons steeds meer gaan ondersteunen, ook bijvoorbeeld tijdens een introductiedag. Nu wordt dat vaak door Pro Industry helemaal opgepakt, zodat wij meer tijd over hebben voor andere zaken." Ook tijdens de pandemie staat Pro Industry voor Simian klaar en helpen zij met het werven van medewerkers voor hun mondkapjeslijn.

Inhouse

Pro Industry zit iedere maandagochtend Inhouse bij Simian. "Op deze manier weten kandidaten ons te vinden en dat ervaar ik zelf ook als prettig. Uiteindelijk vinden we het belangrijk dat kandidaten zich serieus genomen voelen en ben ik daar om hen op te vangen bij vragen of problemen. Op deze manier ontzorgen we de P&O afdeling van Simian ook," aldus Leon, Senior Accountmanager.

"De samenwerking verloopt informeel en heel erg collegiaal. Het voelt alsof Leon en Boyito onze directe collega's zijn met dezelfde visie. We kunnen verwachtingen goed uitspreken en als we het niet met elkaar eens zijn, is dat ook gewoon bespreekbaar," vertelt Arlette. Maar ook Pro Industry ervaart de samenwerking als een hele mooie aanvulling op hun klanten portefeuille. Leon: "We vullen elkaar goed aan. In het begin is het altijd aftasten, maar op een gegeven moment heb je de juiste match qua kandidaat te pakken. Dat blijkt ook wel uit de resultaten, inmiddels zijn er ongeveer 25 kandidaten vanuit Pro Industry werkzaam en al meer dan 40 kandidaten overgenomen."

Van uitzendkracht tot vast dienstverband

E. Bode is één van de overgenomen kandidaten en sinds Covid werkzaam bij Simian. Zij is gestart op de mondkapjeslijn. "Eigenlijk per toeval ben ik bij Simian terecht gekomen. Het was ook nooit de bedoeling om zo lang blijven, maar de bedrijfscultuur is zo goed. Ik zit prima op mijn plek." Inmiddels is ze al even overgenomen door Simian. "Ik zie mezelf wel voor een langere periode bij Simian werken. Ze onderscheiden zich doordat ze altijd voor je klaar staan. Ze zijn goed voor hun medewerkers, wat ervoor zorgt dat je jezelf kunt zijn en je blijft ontwikkelen."

Benieuwd wat Pro Industry voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt!