Social media en linkedin

Social media en linkedin

Je LinkedIn-profiel is meer dan slechts een online CV; het is een interactieve ruimte waar je jouw expertise kunt laten zien en in contact kunt komen met gelijkgestemden. In dit artikel verkennen we waarom het hebben van een goed doordacht LinkedIn-profiel van vitaal belang is voor een succesvolle sollicitatie en hoe je het optimaal kunt benutten om je carrièrekansen te vergroten.

LinkedIn is jouw partner bij het vinden van de perfecte baan. LinkedIn biedt een unieke gelegenheid om je professionele identiteit te presenteren aan een publiek van recruiters, werkgevers en professionals. Door connectie te maken met mensen in de branche vergroot je jouw zichtbaarheid en toegang tot waardevolle kansen. Je kunt relevante bedrijven volgen, je aansluiten bij relevante groepen en deelnemen aan discussies die je in contact brengen met potentiële werkgevers.

Daarnaast biedt LinkedIn je uitgebreide zoek functionaliteiten. Je kunt gericht zoeken op functietitel, locatie of bedrijfsgrootte. Een goed onderhouden LinkedIn-profiel met een professionele foto, een overtuigende samenvatting en een overzicht van je ervaring en vaardigheden kan het verschil maken. 

4 tips om jouw Linkedin profiel te updaten

 • Professionele profielfoto
  Zorg voor een duidelijke en goed belichte profielfoto. Kies een afbeelding waarop je gezicht goed zichtbaar is.
 • Trefwoordoptimalisatie
  Neem relevante trefwoorden op in je headline, samenvatting en werkervaring die recruiters vaak gebruiken bij het zoeken naar kandidaten. Bijvoorbeeld: operator, procesindustrie of productiemedewerker. Dit vergroot de kans dat je profiel wordt gevonden.
 • Prestaties benadrukken
  Focus bij het beschrijven van je werkervaring op prestaties, projecten of resultaten die je hebt behaald. Kan je jouw prestaties onderbouwen met data? Neem deze dan zeker op in jouw profiel.
 • Vraag om aanbevelingen
  Vraag voormalige collega's of teamleader om een aanbeveling te schrijven op je profiel. Dit versterkt je geloofwaardigheid en laat zien dat anderen je vaardigheden en expertise waarderen.