Get to know the Pro: Van marechaussee naar accountmanager

Mijn naam is Nikita en ik woon in Schiedam. Op mijn 22e ben ik begonnen als accountmanager bij de vestiging in Spijkenisse. Voordat ik begon als accountmanager werkte ik op de afdeling e-recruitment bij Pro Industry. Ik vertel graag hoe ik in deze functie terecht ben gekomen!

  • Fenna Weber
  • 13 december 2023
  • 2 min. leestijd
Nikita 2023 Spijkenisse 1 v2

Toen ik werd gebeld was ik net op vakantie

Na het afronden van mijn opleiding bij de marechaussee stond ik voor een keuze. Ik zag geen lange termijn carrière voor mezelf in dit vakgebied en besloot een jaar ertussenuit te gaan. In die periode werd ik benaderd door Pro Industry. De toenmalige manager van E-recruitment, had mijn cv ontvangen via een collega en wilde graag met me praten. Op dat moment zat ik net op het strand te genieten van mijn welverdiende vakantie en twijfelde ik überhaupt om op te nemen haha. Uiteindelijk ben ik blij dat ik wel de telefoon heb opgenomen! 

Mijn carrière in een notendop

Ik ben aangenomen als e-recruiter, ook wel online recruiter genoemd. Mijn taken bestonden uit het nabellen van online sollicitaties, contact opnemen met het bestaande kandidatenbestand (koude acquisitie), het maken van mailings en uiteindelijk ook het schrijven van vacatureteksten en online advertenties.

Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn tijd als e-recruiter. Vanaf nul kennis in een commerciële functie heb ik mezelf ontwikkeld tot iemand met veel kennis en ervaring. Ik vond de functie erg leuk en uitdagend. Na drie jaar begon ik echter behoefte te krijgen aan een nieuwe stap. 

Toen kreeg ik de kans om als accountmanager aan de slag te gaan in Spijkenisse. Ik begon als junior accountmanager en inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van accountmanager. Het grote verschil tussen de junior functie en de medior functie is dat ik nu verantwoordelijk ben voor 12 klanten. Dit is precies de uitdaging waar ik naar op zoek was!

Open communicatie vind ik belangrijk

Mijn communicatiestijl is heel open en ik behandel iedereen op dezelfde manier. Het is voor mij belangrijk dat iedereen gehoord wordt. De meeste mensen met wie ik werk hebben een echte Rotterdamse mentaliteit. Ik hecht veel waarde aan eerlijkheid en het opbouwen van goede relaties. Dit geldt zowel voor mijn collega's als voor kandidaten en klanten. Het is belangrijk dat iedereen zich gewaardeerd voelt, vooral omdat we vaak langere tijd samenwerken.