LOONSTROOK: UITLEG, VOORBEELD EN SALARISSTROOK

Aan het einde van elke maand ontvang je een loonstrook met daarop je salaris. Naast je salaris bevat de loonstrook nog andere gegevens die soms ingewikkeld kunnen zijn. We bieden duidelijke uitleg over wat er op je loonstrook staat aan de hand van een voorbeeld loonstrook. Zo kun je beter begrijpen hoe jouw loonstrook in elkaar zit.

Loonstrook Pro Industry VOORBEELD

Jouw loonstrook uitgelegd

Klantnaam Dit is de naam van jouw opdrachtgever
Normale uren Dit zijn de uren die jij hebt gemaakt in jouw dagdienst, dus tussen 09:00 - 17:00 uur.    In dit voorbeeld 9 uur pw tegen een uurtarief van 16,98
Overuren Dit zijn de uren die je extra hebt gewerkt buiten jouw ploegendienst om. In dit voorbeeld heb je een half uur overgewerkt tegen 273% wat neer komt op € 23.18
Ploegentoeslag Op alles wat je buiten 09:00 tot 17:00 werkt komen toeslagen. Let op, het toeslagpercentage is per opdrachtgever verschillend.
PAWW Dit is een verplichte afdracht die Pro Industry draagt voor alle uitzendkrachten. Pro Industry vindt niet dat haar uitzendkrachten hiervoor moeten opdraaien en dus zie je onder PAWW werknemer dat het bedrag aan jou wordt terugboekt.
AZW  Dit is de afdracht ziektewet. Deze afdracht is verplicht voor iedere werkende in Nederland
WHK  Werkhervattingskas (Whk) is een onderdeel van de werknemersverzekeringen. Werkgevers dragen hiervoor een Werkhervattingskas premie af. 
Loonheffing Loonheffing is de belasting die een werkgever namens een werknemer betaalt. Loonheffing is de verzamelnaam voor loonbelasting en de premie voor de volksverzekeringen.

 

Wil jij jouw netto salaris weten? Bereken hier jouw nettoloon!