Pro Industry ondersteunt bij financiële problemen

Zakelijk

Pro Industry hecht waarde aan een gezonde en veilige werkomgeving. Als werkgever vinden wij het welbevinden van onze uitzendkrachten en ons vast personeel belangrijk. Een goede financiële stabiliteit is hier onderdeel van. 

  • 23 november 2023
  • 3 min. leestijd
Pro Industry 6 v4

Pro Industry biedt een specialist die onze werknemers hierin kan ondersteunen en coachen. Fanny is eigenaresse van Financiële Coaching Nederland en heeft veel werkervaring als schuldhulpverlener, budgetcoach en budgetbeheerder. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dienstverlening.

Welkom bij dit blog! Mijn naam is Fanny Wieringa en ik ben de oprichter van Financiële Coaching Nederland. Ik woon in Monster, ben getrouwd, we hebben samen 4 kinderen en 2 kleinkinderen. Ik heb lang in de financiële dienstverlening gewerkt bij verschillende gemeentes. Maar vorig jaar besloot ik voor mezelf te beginnen. Sinds augustus werk ik volledig als zelfstandige voor onder andere Pro Industry.

Ik doe mijn werk met hart en ziel

Met mijn bedrijf help ik mensen met hun financiële problemen en bied ik financiële coaching aan. Mijn logo symboliseert waar ik voor sta: een pijltje omhoog dat staat voor het zoeken naar oplossingen en het wijzen van de weg naar betere financiën. Maar je kunt er ook een liggend hartje in zien, omdat ik met hart en ziel mijn werk doe en altijd oprecht opensta voor iedereen die hulp nodig heeft.

Vaak zijn mensen in een nare financiële situatie beland door onhandige beslissingen of buiten hun schuld. Het belangrijkste voor mij is dat degenen die om hulp vragen oprecht proberen om eruit te komen. Ik kom met ideeën, adviezen en mogelijke oplossingen, maar we gaan pas verder als we er samen achter staan.

Mijn rol is om te helpen. Ik zorg voor overzicht en soms wat financiële ruimte, maar de ander moet ervoor zorgen dat er geen nieuwe schulden ontstaan en zich aan onze afspraken houden. Het is belangrijk dat het wederzijds goed voelt, dat we zowel met ons hoofd als ons hart werken.

3S4A2509

Wat houdt mijn dienstverlening precies in?

Financiële Coaching Nederland biedt meer dan alleen budgetcoaching of schuldhulpverlening. Als zelfstandig bedrijf zijn we niet gebonden aan de wetten en regels die door de overheid aan gemeenten worden opgelegd. Daarom geef ik de voorkeur aan de term "financiële coaching", omdat onze trajecten veel meer omvatten dan alleen budgetcoaching. Ik kan mijn volledige ervaring en netwerk inzetten en benutten.

Ik ben begonnen als schuldhulpverlener en heb ruim 22 jaar mensen op verschillende manieren geholpen met hun schulden. Ik heb budgetbeheer gedaan, trainingen gegeven aan groepen inwoners van gemeenten en schuldhulpverlening geboden aan verschillende doelgroepen. Daarnaast heb ik samengewerkt met woningcorporaties en deurwaarders om huisuitzettingen te voorkomen. Hierdoor heb ik gezien hoeveel impact schulden kunnen hebben op iemands leven.

Mijn ervaring heeft me geleerd dat het effectiever is om niet alleen naar de financiën te kijken, maar naar het geheel. Financiële zorgen staan vaak niet op zichzelf, maar zijn vaak onderdeel van een groter probleem. Het is fijn om samen overzicht en oplossingen te creëren, zodat er weer perspectief is op een financieel gezond en zelfstandig leven!

Een voorbeeld van een veel voorkomende situatie

Iemand meldde zich aan met financiële problemen. Hij had geen overzicht meer over zijn geldzaken, was gestrest en schoof elke maand met zijn geld. De ene maand betaalde hij de huur, de andere maand het eigen risico en dan weer probeerde hij een regeling te treffen voor de achterstallige energierekening. 

Hij betaalde zelfs de premie voor zijn zorgverzekering niet meer. Er stond geen geld op zijn spaarrekening, maar hij probeerde wel elke maand 100 euro te sparen. Dat lukte helaas niet meer. Aan het einde van de maand had hij geen geld meer voor benzine en eten en pakte hij van zijn spaargeld. Hij raakte moedeloos en vroeg om een voorschot, waardoor hij steeds dieper in de financiële problemen kwam. 

Uiteindelijk vond hij de moed om contact met mij op te nemen. We spraken af om kennis te maken en gingen samen aan de slag. We ordenden al zijn documenten en maakten een duidelijk overzicht van zijn inkomsten en uitgaven, gevolgd door een plan. Nu help ik hem elke maand dit plan uit te voeren, ik beheer zijn bankrekening tijdelijk.

Dit bracht zoveel rust! Nu ik hem elke maand help om het plan uit te voeren en leer ik hem hoe hij het op den duur zelf kan doen. Het resultaat: geen brieven meer van schuldeisers, rust en geld op zijn spaarrekening voor onverwachte uitgaven!

Ik begrijp dat er een taboe rust op het vragen om hulp, terwijl veel problemen voorkomen kunnen worden. Wetenschappelijk is bewezen dat veel stress ervoor zorgt dat mensen bevriezen en geen actie ondernemen. Het is geen onwil, maar simpelweg te veel stress. Wees dus niet bang om hulp te vragen, we doen dit werk niet voor niets! 

Fanny Wieringa Financiële Coaching Nederland