ZO verlaag je het verloop van jouw personeel

In de huidige arbeidsmarkt is het voor organisaties in de procesindustrie een uitdaging om talent aan te trekken, tegelijkertijd wil je het talent dat je al in dienst hebt behouden. Een hoog verloop van personeel is kostbaar en is van invloed op de stabiliteit en groei van jouw organisatie. Goed werkgeverschap kan jou ondersteunen in de uitdagingen in de huidige arbeidsmarkt. Als goede werkgever verminder je het verloop van personeel en creëer je een werkomgeving waarin jouw werknemers gedijen. In deze blog leggen we je uit hoe goed werkgeverschap het verloop kan verminderen en nodigen we je uit voor onze webinar op 21 november om 15:00 uur over dit onderwerp.

  • 10 september 2023
  • 3 min. leestijd
Pro Industry 10

Goed werkgeverschap gaat verder dan het bieden van een salaris en voordelen. Het draait om het creëren van een werkomgeving waarin werknemers zich gewaardeerd, gerespecteerd en betrokken voelen. Wanneer werknemers het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een organisatie die om hen geeft, zijn ze eerder geneigd om te blijven en hun best te doen. 

Enkele manieren waarop goed werkgeverschap het verloop van personeel kan verminderen:

1. Duidelijke Communicatie en Transparantie: Werknemers willen op de hoogte zijn van wat er speelt binnen de organisatie. Een goede werkgever zorgt voor open communicatie en transparantie over bedrijfsdoelen, strategieën en veranderingen. Wil je een bedrijfscultuur waarin open communicatie wordt gewaardeerd? Zorg dan dat de communicatie niet enkel top-down mogelijk is maar ook dat down-up wordt aangemoedigd. Door werknemers goed geïnformeerd te houden, voelen ze zich betrokken en gewaardeerd.

2. Ontwikkelingsmogelijkheden: Een werkgever die investeert in de professionele ontwikkeling van zijn werknemers, laat zien dat hij waarde hecht aan hun groei en toekomst binnen het bedrijf. Door training, coaching en doorgroeimogelijkheden aan te bieden, stimuleert een werkgever de loyaliteit van werknemers.

3. Werk-Privébalans: Een gezonde balans tussen werk en privéleven is essentieel voor het welzijn van werknemers. Een werkgever die flexibele werktijden of verlofregelingen aanbiedt, toont begrip voor de behoeften van zijn werknemers buiten het werk.

4. Waardering en Erkenning: Werknemers willen weten dat hun inspanningen worden gewaardeerd. Een goed werkgever zorgt voor regelmatige erkenning van prestaties en prestatiegerelateerde beloningen. Dit versterkt het gevoel van voldoening en betrokkenheid bij de organisatie.

WEBINAR OVER GOED WERKGEVERSCHAP OP 21 NOVEMBER OM 15:00 UUR

Wil je meer te weten komen over hoe goed werkgeverschap het verloop van personeel kan verminderen en hoe je dit in jouw organisatie kunt implementeren? Wij nodigen je uit voor ons webinar over dit onderwerp op 21 november om 15:00 uur. Tijdens dit webinar deelt onze expert tips, strategieën en best practices om een werkomgeving te creëren die talent aantrekt en behoudt.

 

CONCLUSIE

Goed werkgeverschap is van onschatbare waarde voor het verminderen van personeelsverloop en het creëren van een duurzame en productieve werkomgeving. Door te investeren in de tevredenheid en betrokkenheid van werknemers, pluk je de vruchten van een loyaal en gemotiveerd team. Doe mee met ons webinar op 21 november om 15:00 uur en ontdek hoe ook jouw organisatie kan profiteren van goed werkgeverschap. Samen bouwen we aan een betere werkomgeving voor iedereen.