• Blog
  • Pro Industry En Aviko Starten Grootschalig Incompany Opleidingstraject Voor Operators

Pro Industry en Aviko starten grootschalig Incompany opleidingstraject voor operators

Aviko en Pro Industry hebben een overeenkomst gesloten voor een bijzondere samenwerking: er is een handtekening gezet onder een partnership waarbij een volledig Incompany opleidingstraject wordt opgezet voor mechanische- en procesoperators. Het opleidingstraject start in het najaar en biedt plaats aan minimaal 15 kandidaten die in twee jaar worden klaargestoomd tot operator A of operator B. De opleiding als onderdeel van het werken-leren traject wordt volledig betaald voor alle deelnemers en vindt plaats op de productielocatie van Aviko in Steenderen. Met deze samenwerking is het eerste grootschalige Incompany-traject vanuit Pro Academy, de opleidingstak van Pro Industry, een feit.

Samenwerking Pro Industry & Aviko

Ook op de productielocatie in Steenderen van Aviko is de schaarste aan technische vakmensen zichtbaar. Ondanks de succesvolle bemiddeling van operators blijft de vraag onverminderd groot. Met dit Incompany opleidingstraject gaan Pro Industry en Aviko daarom gezamenlijk investeren in de omscholing van ambitieuze kandidaten tot gediplomeerd operator. In dit traject dat 22 maanden (operator A) of 24 maanden (operator B) duurt, sluiten nieuwe kandidaten aan die zorgvuldig zijn geselecteerd door Pro Industry.

Gezamenlijk investering voor de lange termijn

Safiya Slimani, opleidingscoördinator bij Pro Industry is blij met deze mooie stap. "Wij willen als marktleider voor arbeidsbemiddeling echt een meerwaarde bieden voor kandidaten en opdrachtgevers, ook voor de lange termijn. Wij zien daarom investeren in opleiding en ontwikkeling als een must. Het is ontzettend mooi dat een topwerkgever als Aviko samen met ons deze stap durft te zetten. In Aviko hebben we direct een unieke leeromgeving voor onze kandidaten." Ook Sipke Brandsma, productieleider bij Aviko kijkt uit naar de samenwerking. "Pro Industry heeft in de afgelopen jaren laten zien kandidaten te werven die bij ons passen. Wij hebben er vertrouwen in dat Pro Academy een belangrijke bijdrage zal leveren aan het verder opleiden van technische vakmensen."

Rol Pro Industry: van werving en selectie tot intensieve begeleiding

De komende periode staat voor Pro Industry in het teken van het werven van de juiste kandidaten voor de opleidingsplekken. Aan de hand van een uitgebreide intake en een intredetoets wordt bepaald op welk niveau kandidaten kunnen instappen. Na de selectie volgt er nog een proefperiode van een maand voordat de opleiding start. Ook zal Pro Industry een actieve rol spelen in de begeleiding, niet alleen van kandidaten maar ook van de mentoren op de werkvloer. Onder meer productieleiders worden getraind om op de juiste manier ondersteuning te bieden en de samenwerking tot een succes te maken.

Over Pro Academy

Pro Academy is de nieuwe opleidingstak van Pro Industry waarin met topwerkgevers uit de maak- en procesindustrie wordt samengewerkt om kandidaten op te leiden en om te scholen tot operator A of operator B. Met Pro Academy bundelt Pro Industry haar krachten, samen met werkgevers uit de branche, onder meer om het tekort aan technische vakmensen in de maak- en procesindustrie aan te pakken. Pro Industry zet als marktleider in arbeidsbemiddeling voor de procesindustrie haar netwerk in en speelt een intensieve rol in de werving van ambitieuze kandidaten voor de opleidingsplekken. De werkgever stelt haar productieomgeving ter beschikking zodat kandidaten direct worden opgeleid op de uiteindelijke werkplek. De Incompany-programma´s zijn een aanvulling op de klassikale opleidingen die Pro Industry al aanbiedt aan uitzendkrachten. Opleidingspartner voor de Pro Academy is Technicom.

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan te sluiten als topwerkgever? Neem contact op met Dennis Sodo: dennis.sodo@pro-industry.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan te sluiten als kandidaat? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.