• Blog
  • Get to Know the Pro or Michael Arends

GET TO KNOW THE PRO | Michael Arends

Twee jaar geleden kwam hij binnen bij Pro Industry en ging aan de slag als Accountmanager op de vestiging in Breda. Inmiddels is hij bezig met een traject tot Senior Accountmanager, waarna hij zal doorgroeien tot vestigingsmanager in Moerdijk. In de loopbaan van Michael is veel veranderd en hij maakt een enorme groei door.

Portretfoto man

Hoe ben je bij Pro Industry terecht gekomen?

,,Ik werkte destijds bij een uitzendbureau als intercedent, maar daar zat ik niet helemaal op mijn plek. Daar deed ik voornamelijk het logistieke gedeelte en veel flex planningen, waardoor je heel ad-hoc bezig bent. Toen ik werd benaderd door Pro Industry ben ik het gesprek aangegaan en heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt. Ik ben begonnen in Breda en werk sinds kort op de vestiging in Moerdijk."

Wat is je functie en wat houdt deze in?

,,Ik ben begonnen als Accountmanager en zit nu in een traject tot Senior Accountmanager. Het is de bedoeling dat ik deze vestiging zal gaan leiden. Op dit moment ben ik voor alles van a tot z verantwoordelijk. Zelf heb ik nog 5 à 6 opdrachtgevers in mijn portefeuille en ben daar voornamelijk druk mee. Ondertussen stuur ik de jongens aan en coach waar ik kan."

Je bent bezig met een traject tot Senior Accountmanager, waarna je zal doorgroeien tot vestigingsmanager. Best een uitdaging!

,,Het is op dit moment voornamelijk een stukje kennis en ervaring opdoen. Ik zit nog maar 3 jaar in het vak en ik ben 25 jaar oud. Om dan leiding te geven aan iemand die ouder is dan ik, is wel even wennen. Ik merk wel door het traject dat ik volg dat ik zelf nu ook stappen zet, waardoor het minder lastig is om sturing te geven. Ondanks dat ik wel al aan het groeien ben, vind ik zelf dat ik nog wel een hoop kan leren. Ik heb het aankomende jaar nodig om mijzelf daar verder in te ontwikkelen.

Als ik het traject van Senior Accountmanager heb afgerond, ga ik beginnen aan het traject tot vestigingsmanager. Samen met Floris (Regiomanager Zuid-West) heb ik gekeken naar de punten waar ik nog aan kan werken en die moet ik eigenlijk gewoon gaandeweg afstrepen. Het komende half jaar wil ik mij gaan focussen op het traject van Senior Accountmanager en erna een half jaar focussen op het traject van vestigingsmanager. Ik hoop dus in de loop van 2023 vestigingsmanager te zijn!"

Wat vind je het leukst aan je werk?

,,De afwisseling en de samenwerking met de jongens op kantoor. Geen dag is hetzelfde. Het ene moment zit je met een klant aan tafel en het andere moment met een kandidaat. Ook komen er verschillende facetten van het vak voorbij. Zo voer ik wel eens een gesprek met een kandidaat over verzuim en een andere keer over verloning. Het is heel wisselend. Daarnaast vind ik het erg mooi om de jongens op de vestiging stappen te zien maken."

Wat zijn jouw ambities voor vestiging Moerdijk?

,,Uiteraard groeien. Met de nieuwe vestiging in Moerdijk is het doel om de marktpositie van Pro Industry verder uit te breiden en de rol als marktleider verder te versterken. Het haven- en industriegebied van Moerdijk biedt hier volop ruimte voor. We zitten nu dichterbij het kloppend hart van de industrie in de regio.

We hebben veel opdrachtgevers in het industrie- en havengebied en we verwachten op deze manier de samenwerking nog verder uit te breiden en nog meer kandidaten aan een baan in de procesindustrie te kunnen helpen. Later dit jaar heb ik de ambitie om te groeien naar totaal vijf man op de vestiging om op deze manier de groeiambities van vestiging Moerdijk na te streven."

Hoe wil je dit gaan realiseren?

,,Door te gaan focussen op bestaande klanten, maar er is om ons heen ook zoveel groei. De komende periode wil ik een extra accountmanager aannemen, waardoor we ons meer kunnen focussen op new business. Er zit hier zoveel potentie, we kijken er naar uit om deze ambities waar te maken!"

Verder kennismaken met Michael? Je kunt contact opnemen via LinkedIn of per mail: michael.arends@pro-industry.nl

Ook werken voor Pro Industry?

Bij Pro Industry zijn we altijd op zoek naar mensen die willen groeien. Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carriere? Zet die stap en groei door bij Pro Industry.

Vacatures