• Blog
  • Avedon Ondersteunt Pro Industry Om Verdere Groei Als Marktleider Te Versnellen

Avedon ondersteunt Pro Industry om verdere groei als marktleider te versnellen

Investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners gaat Pro Industry ondersteunen bij haar ambitieuze groeiplannen als niche marktleider. Samen met haar nieuwe partner Avedon wil Pro Industry de komende jaren versneld groeien door het openen van nieuwe locaties in Nederland en België en het investeren in digitalisering. De samenwerking zal plaatsvinden onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Ondertekenen document

Omzetverdubbeling van 85 miljoen euro naar 170 miljoen euro beoogd in 3 jaar.

Pro Industry richt zich op bemiddeling voor schaarse procesoperators en aanverwante functies voor industriële- en productie klanten, in onder meer farma, voedselverwerking en chemie. Het bedrijf heeft de afgelopen tien jaar diepgaande kennis ontwikkeld van de eindmarkten van haar klanten en matcht effectief schaarse kandidaten met openstaande vacatures in de procesindustrie.
Tegelijkertijd biedt Pro Industry kandidaten een breed scala aan aantrekkelijke functies met een lokale, persoonlijke benadering. Pro Industry is in haar niche de enige nationale speler met landelijke dekking en heeft in de afgelopen jaren sterke sourcing- en matching capaciteiten ontwikkeld. Het bedrijf is actief in Nederland en België en heeft plannen om in beide landen verder uit te breiden.

Voortbouwend op haar marktleiderschap in bemiddeling van procesoperators en aanverwante functies, wil Pro Industry haar organisatie verder laten groeien en professionaliseren. CEO Henkjan Geerlings: “Met Avedon als partner heeft Pro Industry de slagkracht gekregen de ambitie te realiseren om de komende drie jaar in omvang te verdubbelen. Met deze samenwerking kunnen we investeringen in innovatieve IT-oplossingen versnellen en onze netwerken van vestigingen, klanten en kandidaten uitbreiden. Dit met behoud van onze unieke bedrijfscultuur en ons specialisme als nichespeler in de procesindustrie”.

Ward Masclee, Investment Manager bij Avedon Capital Partners: “De groei van Pro Industry, gedreven door haar ondernemerscultuur, is inspirerend. We zijn verheugd om Pro Industry verder te ondersteunen in haar indrukwekkende groeiplannen. Met onze sectorkennis en waarde toevoegende benadering denken wij de juiste partner te zijn om het management te ondersteunen bij de uitvoering hiervan”.

Over Pro Industry
Pro Industry is de intermediair waar het grootste aanbod aan vacatures en werkzoekenden in de procesindustrie samenkomt. Pro Industry is opgericht in 2002, heeft haar hoofdkantoor in Capelle aan den  Ijssel en heeft 19 vestigingen door heel Nederland en 1 kantoor in Antwerpen, België. Het bedrijf heeft meer dan 120 FTE en is de afgelopen jaren verdubbeld in omzet.

Over Avedon Capital Partners
Avedon Capital is een leidende private equity investeerder in kleine tot middelgrote bedrijven in de Benelux en Duitsland. Avedon investeert in ondernemingen met sterke oprichters/ eigenaars en managementteams die onderscheidende en ambitieuze groeiplannen hebben. Daarvoor is veelal een fundamentele verandering nodig waarbij Avedon nauw samenwerkt met de ondernemingsleiding om deze plannen te realiseren. Het team van Avedon is gevestigd in Amsterdam en Düsseldorf en beheert ruim €500 miljoen aan kapitaal. Avedon zoekt kansen in niches in vier sectoren: Software & Technology; Business services; Industry & Engineering; Consumer products & Leisure. In de loop der jaren heeft het team 24 groeiende bedrijven ondersteund op het vlak van strategische (her)positionering, omzetgroei, human capital en operationele verbeteringen. Avedon heeft een zeer sterk track record als het gaat om ondersteuning van groei.

Zie ook www.avedoncapital.com