• Blog
  • Get to Know the Pro Niels Harrewijn Key Relationship Manager

GET TO KNOW THE PRO | Niels Harrewijn

Na ruim vier jaar trouwe dienst op de vestigingen Zwolle en Oldenzaal gooit Niels Harrewijn het roer om. De 31-jarige vestigingsmanager van Pro Industry Oldenzaal laat zijn vertrouwde omgeving en klanten achter zich en start als Key Relationship Manager. De intensieve samenwerking met collega’s in Oldenzaal en opdrachtgevers in de regio gaat Niels erg missen. Maar hij kijkt er naar uit om een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van de klanttevredenheid op landelijk niveau. Vooraf inspelen op de wensen van klanten, en de concurrent altijd een stap voor zijn; dat is zijn filosofie. Hoe hij dat gaat doen zonder zijn collega’s te vermoeien met administratieve rompslomp? Dat legt hij graag zelf uit. Maak kennis met deze nuchtere doorpakker en trotse vader van dochter Elin.

Man op dakterras van Pro Industry

Wat heb jij gedaan bij Pro Industry en waarom heb jij de switch gemaakt naar deze functie?

Ik ben vier jaar geleden gestart als accountmanager op de vestiging in Zwolle. Al in mijn tweede jaar kreeg ik de kans om samen met mijn collega Jan Albers een nieuwe vestiging in Oldenzaal te openen. Fantastisch om als een soort ondernemer een ‘eigen’ vestiging op te zetten en deze zo hard te zien groeien. In het laatste jaar was ik als vestigingsmanager eindverantwoordelijk voor deze locatie. Toen ik binnenkwam bij Pro Industry werkten er in totaal zo’n 30 mensen en als je kijkt naar de organisatie die er nu staat met vestigingen door heel Nederland, dan maakt mij dat wel trots. Tegelijkertijd zit daarin ook de grootste uitdaging. Pro Industry wil de komende jaren hard blijven groeien, door het verschil te maken met andere bureaus op het gebied van service, snelheid en klanttevredenheid. Ik geloof dat Pro Industry haar monitoring en dienstverlening daarvoor moet professionaliseren, zonder de persoonlijke en directe aanpak vanuit de vestigingen te verliezen. In mijn nieuwe functie krijg ik de kans om hieraan te werken en daarom heb ik deze stap gemaakt.

‘Fantastisch om als een soort ondernemer een vestiging op te zetten en deze zo hard te zien groeien.’

Niels Harrewijn Key Accountmanager Pro Industry

Wat ga jij precies doen als Key Relationship Manager?

Vanuit mijn rol als accountmanager heb ik gezien hoe de behoeften van klanten verschuiven van het leveren van goede kandidaten, naar het meedenken in kostenbesparingen, terugdringen van het ziekteverzuim en scholing van werknemers. Een bureau als Pro Industry is veel meer  dan alleen een derde partij die helpt bij de werving en selectie. Wij zijn een partner, die op gelijkwaardig niveau meedenkt. Zeker de grotere bedrijven met wie wij samenwerken, willen wij, naast droge cijfers over gewerkte uren, ook KPI’S en SLA’s voorleggen. Hoe snel zit een kandidaat aan tafel? Hoeveel tijd hebben wij nodig om mensen voor te stellen?  En hoe vaak leveren wij een geschikte kandidaat? De monitoring en rapportage die hiervoor nodig is, die ga ik verder ontwikkelen.

Hoe ga jij er voor zorgen dat de professionaliteit en monitoring niet ten koste gaat van het werkplezier op de vestigingen?

Ik ga veel in gesprek met de vestigingsmanagers op de verschillende locaties. Daarnaast voer ik evaluatiegesprekken met grotere partijen, vestiging overstijgende klanten. Niet op operationeel, maar juist op tactisch niveau. Dit om ervoor te zorgen dat wij onze dienstverlening en monitoring zo efficiënt mogelijk inrichten. Mijn doel is niet om collega’s te belasten met onnodig rapporteren, maar om te laten zien dat je sommige klantrelaties en processen kunt verbeteren om vervolgens samen verder te groeien. Ik denk dat het goed is dat ik jarenlang zelf rechtstreeks met onze klanten heb gewerkt en dus ook weet wat werkt en wat niet. Een kleine werkgever die af en toe een nieuwe procestechnicus zoekt wil gewoon snel een geschikte kandidaat, meer niet. Daar gaan we natuurlijk geen eindeloze rapportages op loslaten. Dat past niet bij Pro Industry en daar zit niemand op te wachten.

Moet jij je erg aanpassen in jouw nieuwe functie?

De eerste weken bevallen goed. Ik ga momenteel alle vestigingen af om behoeften te inventariseren en draagvlak te krijgen. Het is wel even wennen om de intensieve contacten die ik jarenlang heb gehad met een aantal klanten, nu los te laten. Maar ik krijg er wel iets moois voor terug. Het is interessant om alle cultuurverschillen te zien tussen de regio’s. Ik kom uit het oosten. Daar zijn we allemaal toch iets terughoudender dan in het westen. Iedere vestiging heeft de vrijheid om het op zijn eigen manier te doen, maar streeft hetzelfde doel na. Dat is mooi. Ik zelf ben geen type blaaskaak die gaat vertellen hoe het moet, maar ik heb wel daadkracht.

Hoe omschrijf jij de Pro Industry mentaliteit?

De Pro-mentaliteit is er eentje van hard werken en verantwoordelijkheid nemen. Iedereen gaat hier altijd voor het hoogst haalbare en is super resultaatgericht. Dit zie je niet overal. Daarnaast zijn we echt een hechte club. Ik heb veel mensen zien komen bij Pro Industry, maar bijna niemand zien gaan. Dat merken onze klanten ook. Zij hebben vaak jarenlang met dezelfde vaste contactpersoon te maken en dat zorgt voor een extreem stabiele relatie. Natuurlijk zien we door de enorme groei niet alle collega’s dagelijks, maar er worden regelmatig bijzondere bedrijfsuitjes of feesten georganiseerd. We zien elkaar daarom regelmatig en vieren successen samen. Dat maakt ons wel één gemotiveerd en saamhorig team.

Wat weten veel collega’s of klanten niet van jou?

Ik ben meestal een vrij rustige jongen, maar met een paar drankjes op wil dat nog wel eens veranderen. Ik denk dat de nieuwe garde binnen Pro Industry mij bij een bedrijfsuitje nog van een andere kant zou kunnen leren kennen. Ik houd er wel van om een feestje te bouwen; volume omhoog en een paar goede meezingers. Dan loop ik wel voorop. Een ander ‘geheim’ voor velen is dat ik meer dan 5 jaar in Polen heb gewoond. Voor het werk van mijn vader verhuisden wij met het gezin. Op mijn 10e kwam ik terug in Nederland en sprak ik misschien wel beter Pools dan Nederlands.

Waar word jij in je vrije tijd gelukkig van?

Het gelukkigst word ik van mijn vrouw en dochter Elin, die 1 jaar oud is. Het is iedere dag als ik van werk kom weer mooi om haar te zien. Ook word ik heel blij van een potje voetballen met daarna een biertje in het weekend. In het verleden heb ik nog wel eens moeite gedaan om op niveau te spelen, maar nu zijn er toch wel een paar kilootjes bijgekomen en is het vooral plezier. Mijn collega’s Jef en Jan spelen bij dezelfde vereniging in Raalte. Ook een mooie vakantie met mijn gezin is wel iets waar ik naar uit kan kijken. Curaçao is mijn favoriete bestemming. Als we daar ooit nog een vestiging openen met Pro Industry, dan help ik graag mee.

Verder kennismaken met Niels? Neem dan gerust contact op via LinkedIn of e-mail: niels.harrewijn@pro-industry.nl

Ook werken bij Pro Industry? Bekijk dan onze vacatures.