Salaris procesindustrie 2

Salaris van een procesoperator

Als procesoperator ben jij de spil in het productieproces en daar staat een aantrekkelijk salaris tegenover! Over het algemeen ligt het salaris van een procesoperator tussen de € 2300,- en € 3900,- bruto per maand, exclusief ploegentoeslag. Doordat een procesoperator in ploegen werkt komen er bovenop het salaris nog aantrekkelijke toeslagen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot honderden euro's per maand. In de procesindustrie wordt er onderscheid gemaakt tussen een procesoperator A, B en C. Op deze pagina leggen we je uit wat de verschillen zijn en de verschillen in salaris.

Wil je liever direct alle procesoperator vacatures bekijken?

Bekijk alle procesoperator vacatures

Operator Salaris

Wat is het gemiddelde salaris van een procesoperator?

Het gemiddelde salaris van een procesoperator ligt op ongeveer € 3100,- bruto per maand, exclusief ploegentoeslag. Veel fabrieken en productiebedrijven draaien 24/7, wat betekent dat je als procesoperator vaak in ploegendiensten werkt, inclusief nacht- en weekenddiensten. Hierdoor krijg je, naast een goed basissalaris en een aantrekkelijke ploegentoeslag, ook veel vrije tijd. De ploegentoeslag kan, afhankelijk van het soort ploegendienst waarin je werkt, jouw salaris aanzienlijk verhogen.


Dit verdien je als Procesoperator A

   

Als procesoperator A start je in de procesindustrie. Hoewel dit meestal het instapniveau is voor nieuwe procesoperators, betekent dit niet dat je salaris niet aantrekkelijk is. Het gemiddelde salaris van een procesoperator A ligt tussen de € 2000,- en € 2500,- bruto per maand, exclusief ploegentoeslag. 

Wil je aan de slag als procesoperator A in de procesindustrie maar heb je nog niet de juiste papieren? Via Pro Academy kan je werkend leren en jouw procesoperator A diploma behalen.

Dit verdien je als Procesoperator B

  

Wanneer je meer ervaring opdoet als procesoperator groei je door naar het niveau van procesoperator B. Als procesoperator B verdien je gemiddeld tussen de € 2500,- en € 3500,- bruto per maand, exclusief ploegentoeslag. Je krijgt meer verantwoordelijkheid en je wordt meer betrokken bij het oplossen van complexere problemen in het productieproces. 

Wil jij aan de slag als procesoperator B maar beschik je niet over de juiste papieren? Via Pro Academy kan je werkend leren en jouw procesoperator B diploma halen. 

Dit verdien je als Procesoperator C

  

Als procesoperator C beheer je het hele productieproces en kan het soms voorkomen dat je een team van procesoperators aanstuurt. Met jouw uitgebreide kennis en ervaring kun je rekenen op een aanzienlijk hoger salarisniveau. Als procesoperator C verdien je gemiddeld tussen de € 3.500 en € 5.000 bruto per maand, exclusief ploegentoeslag. Het salaris van een procesoperator C reflecteert niet alleen jouw expertise, maar ook de impact die je hebt op het succes van de organisatie.

 

Wil je weten waar je staat in jouw loopbaan? Wil je doorgroeien? Kunnen wij jou verder helpen in jouw carriere?

Doe de carrierecheck