Werk en je hobby combineren? Kenny doet het!

Sinds 2 jaar werkt Kenny via Pro Industry als logistiek medewerker. Naast zijn werk is hij fanatiek Obstacle runner. Hij werkt hard, maar traint nog harder! We spraken hem over zijn werk, zijn passie voor de sport en zijn winnaarsmentaliteit.

  • 31 juli 2023
  • 3 min. leestijd
Pro Industry Kenny

Sinds 2 jaar werkt Kenny via Pro Industry als logistiek medewerker. Naast zijn werk is hij fanatiek Obstacle runner. Hij werkt hard, maar traint nog harder! We spraken hem over zijn werk, zijn passie voor de sport en zijn winnaarsmentaliteit.

Kenny, je doet aan Obstacle Runs. Ik heb jouw plannen gezien voor dit jaar. Je bent behoorlijk fanatiek!

“Dat klopt! Ik ben begonnen met vrienden voor het plezier en dat ging me heel goed af. Ik vond het zo leuk dat ik me erin ben gaan specialiseren. Ik denk dat ik nu 5 jaar Obstacle Runs loop. Mijn favoriet is de OCR Series van Strong Viking. De lat ligt daar erg hoog en de obstacles zijn uitdagend. Ook de Spartan races vind ik erg leuk om te doen. Door het sporten kan ik veel van mij af zetten, het is echt een uitlaatklep voor mij.”

Er gaat best veel tijd zitten in de training en de runs. Hoe combineer je dat met jouw werk als operator?

“De tickets voor de runs zijn soms echt prijzig. Ik heb periodes gehad dat ik ging overwerken om de tickets te kunnen betalen. Dat was zwaar maar het gaf me veel voldoening, zowel werk als privé.

Ik bewijs mezelf graag. Als logistiek medewerker én als Obstacle runner. Ik werk in de diepvries en dat is koud. Die kou gebruik ik als training voor mijn runs. Soms werk ik in korte broek of zonder sjaal om mezelf mentaal en fysiek voor te bereiden op mijn runs. Mijn collega’s vonden dat in het begin wat raar, maar inmiddels steunen ze me in mijn doelen.”

Pro Industry Kenny 1

Je daagt jezelf steeds uit. Heb je doelen die je dit jaar wilt behalen?

"Dit jaar (2022) wil ik runs van 60 km behalen. In november is het wereldkampioenschap in Spartan, dat zijn 3 wedstrijden in 2 dagen. Ik zou mezelf daar voor willen plaatsen in de Top 10. Dat is dit jaar mijn grootste doelstelling. Alle wedstrijden die gepland staan voor november zijn wedstrijden ter voorbereiding op het WK Spartan. Die wedstrijden voor november zijn runs van 60km, ik ga deze gebruiken om te zien hoe ik moet omgaan met de druk en het trainen.”

Zie je overeenkomsten tussen de werkvloer en het runnen trailrunnen?

“In het trailrunnen en de weg naar het WK Spartan in november is de drive om mezelf te verbeteren groot. Dat zie ik terug in mijn werk. Sneller schakelen, het waarborgen van de veiligheid van mij en anderen en het behalen van een hogere efficiëntie, zijn voor mij de overeenkomsten in mijn werk en de runs die ik doe.” 

Waar ben je trots op?
"Ik ben blij met alles wat ik tot nu toe bereikt heb. Op werkgebied ben ik trots op de stabiliteit, ik weet hoe mijn lichaam reageert op de kou en ik ben trots dat ik mijn werk kan combineren met de sport. Mijn werkgever is top, ik heb het er erg naar mijn zin en mijn collega’s zijn gezellig. Dat is ook iets waar ik trots op ben."

Kenny is wat ons betreft een echte winnaar. Heb jij net zo'n winnaarsmentaliteit als Kenny en wil jij werken bij een van onze topwerkgevers?

DIrect solliciteren


Ook interessant voor jou