Maak kennis met Timmy van den Hurk

Zijn loopbaan begon op een basisschool, waarna hij 2 jaar doorbracht in Australië. Eenmaal teruggekomen begon hij zijn eigen onderneming. Per toeval kwam hij een oude bekende tegen, die werkzaam is bij Pro Industry en hem overtuigde om ook aan de slag te gaan als Accountmanager. Hij besloot zijn onderneming op te geven en in het diepe te springen. Inmiddels is Timmy 3,5 jaar werkzaam voor Pro en ook van functie geswitcht.

  • 31 mei 2023
  • 3 min. leestijd
Timmy van den Hurk
VOORDAT JE BIJ PRO TERECHTKWAM, WERKTE JE ALS BASISSCHOOL LEERKRACHT. WAAROM HEB JE ERVOOR GEKOZEN OM IETS ANDERS TE GAAN DOEN?

"Ik vind dat je alles kan worden wat je wilt als je de juiste motivatie en drive hebt. Je hoeft niet eerst een 4-jarige opleiding te volgen om je te bewijzen en dat is in het onderwijs wel zo. Je moet de PABO afronden voordat je als leerkracht aan de slag mag. Daarnaast zijn de regels in het onderwijs heel zwart-wit. Iedereen maakt een cito-toets die bepaalt welk niveau je beheerst. Daar stond ik niet helemaal achter, dus besloot ik te stoppen. Ik wist op dat moment niet wat ik dan wel wilde gaan doen, dus heb ik een enkeltje geboekt en ben ik gaan reizen door Australië. Het plan was om daar voor 3 maanden te blijven, maar dat werd uiteindelijk 2 jaar. "

JE BENT BEGONNEN ALS ACCOUNTMANAGER BIJ PRO, WAAROM BEN JE NU HEADHUNTER?

"De uitdaging in het bemiddelen van commerciële functies t.o.v. procestechnische functies leek mij een stuk uitdagender. Op een gegeven moment kreeg ik mailtjes van collega's met de vacature van Headhunter met de vraag of dit niets voor mij zou zijn. Ik heb toen een informele inventarisatie gehad over de functie terwijl wij met Pro Industry in Curacao zaten en al vrij snel bleek dat deze werkzaamheden een nieuwe uitdaging voor mij zouden betekenen. Aangezien de functie voor het eerst fulltime werd uitgezet binnen Pro, heb ik hierna nog een formeel sollicitatiegesprek gehad met een duidelijke functieomschrijving. Deze omschrijving paste bij mijn ambities en doelen voor de lange termijn."

WAT VIND JE ZO LEUK AAN JE WERK? EN WAT NIET? ;-)

"Succes beleven. Dus iemand bemiddelen die daadwerkelijk 4/5 jaar of langer bij Pro Industry blijft werken. Ik haal het meeste voldoening uit het voort kunnen zetten van de cultuur in de organisatie. Het minst leuke vind ik op dit moment de huidige arbeidsmarkt. Iemand vinden is al extreem lastig en als je iemand vindt, hebben ze vaak ook nog 5 andere sollicitaties en dan moet je bijna tegen elkaar gaan opbieden om hem of haar aan je te binden. Dat kost nu gewoon heel veel tijd, energie en moeite. Overigens is een positief resultaat hierdoor wel des te leuker."

HOE ZOU JE DE SFEER VAN PRO OMSCHRIJVEN?

"De sfeer is mega goed, op alle vestigingen en afdelingen. De oude garde binnen Pro zijn werknemers die al een aantal jaar bij ons werken en weten hoe we zijn als bedrijf. Zij kiezen de juiste mensen, die bij ons passen. Dus alle teams hebben zelf ook invloed of iemand wordt aangenomen of niet. Dat bepaalt dan natuurlijk ook de sfeer, op een positieve manier. Je gaat niet iemand aannemen die qua persoon totaal niet past in je team."

WAT MAAKT PRO BIJZONDER EN VOLGENS JOU DÉ WERKGEVER?

"Absoluut de werksfeer. Ik denk dat de werksfeer sowieso één van de belangrijkste drijfveren is om bij Pro te werken. In het begin weet je dat natuurlijk nog niet, maar ik denk dat er veel mensen zijn die het bij Pro naar hun zin hebben. Ik ervaar dat ook zo. Ik denk dat als ik op een dag mijn werk wat minder leuk vindt, dat ik alsnog zou blijven omdat de sfeer mij zoveel waard is."

WAT VERTEL JIJ ALS HEADHUNTER AAN EEN SOLLICITANT ALS HIJ/ZIJ TWIJFELT?

"Als ik de match zie, een vestigingsmanager ziet de match ook en het gemaakte assessment sluit aan, dan is er geen reden voor twijfel eigenlijk. Ons werk is letterlijk het matchen van mensen, dus als wij de match zien dan is deze er vaak ook. Daarnaast is er altijd ruimte voor groei of een andere richting. Als jij bijvoorbeeld na een jaar op de Backoffice naar HR wilt, is er altijd een gesprek mogelijk. En als je twijfel niet heel groot is, gewoon doen!"

EEN DILEMMA VRAAG: LIEVER EEN JOBHOPPER UIT DEZELFDE BRANCHE OF EEN TROUWE MEDEWERKER UIT EEN ANDERE BRANCHE?

"Hmm, dit is een lastige vraag. Ik kies dan toch voor een trouwe medewerker uit een andere branche. Je kunt altijd iets leren en je hebt meer aan een medewerker die voor een langere tijd bij je blijft, ondanks dat je hem of haar nog vanaf het begin moet inwerken."

Verder kennismaken met Timmy? Je kunt contact met hem opnemen via LinkedIn of per mail: timmy.vandenhurk@pro-industry.nl