Moerdijk

Het haven- en industriegebied Moerdijk is een gebied met drie grote havens met een aanliggend industrieterrein. De zeehaven Moerdijk is de verst in het land gelegen zeehaven in Nederland, het industrieterrein beslaat ruim 2500 hectare! De haven en het omliggende industrieterrein zijn speciaal ontworpen om bedrijven in de chemische en zware industrie aan te trekken.

Havengebied Moerdijk

Geschiedenis industriegebied Moerdijk

Het haven- en industriegebied van Moerdijk is ontstaan in de jaren '60. In die tijd werden in de Biesbosch spaarbekkens aangelegd. 

Het verzamelde water ging naar de industrie in de Botlek en naar de Rotterdamse drinkwatermaatschappij. Het zand dat in de Biesbosch werd uitgegraven, werd gebruikt voor de aanleg van een nieuw haven- en industriegebied tussen Moerdijk en Klundert. Gemeenten in de omgeving wilden daarmee extra werk creëren voor mensen in de regio.

Werkgelegenheid in industriegebied Moerdijk

Op het industrieterrein van Moerdijk zijn ongeveer 400 bedrijven gevestigd. Een van de belangrijkste industrieën van het gebied is de Procesindustrie. Met een groot aantal bedrijven op het terrein werkt Pro Industry nauw samen.

Werken in Moerdijk?

Wil je onderdeel zijn van een van de grootste industrieën van Nederland? Gelijk heb je!

Bekijk onze vacatures