• Blog
  • Pro Industry Breidt Directie Uit

Pro Industry breidt directie uit

Pro Industry heeft haar directie uitgebreid met Martijn Cornelis en Max Wilms. Met Max Wilms treedt een voor Pro Industry vertrouwd gezicht toe tot de directie. Hij groeit door vanuit zijn rol als Senior Key Account Manager. Martijn Cornelis heeft de overstap gemaakt van TecqGroep, waar hij ruim 6,5 jaar als CFO heeft gewerkt. De uitbreiding van de directie is in lijn met de ambitieuze groeiplannen van Pro Industry. In samenwerking met investeerder Avedon wil Pro Industry binnen drie jaar de omvang van haar omzet verdubbelen en de samenwerking met kandidaten en werkgevers verder uitbreiden.

Twee mannen voor logo Pro Industry

Uitbreiding directie met behoud van identiteit en ondernemerscultuur
Een omzetverdubbeling van € 85 miljoen euro naar € 170 miljoen euro in drie jaar tijd. Bij die ambitieuze groeiplannen horen niet alleen financiële investeringen, maar ook investeringen in ervaring en talent. Zo licht algemeen directeur Henkjan Geerlings de uitbreiding van de directie toe. ‘Met de komst van Martijn Cornelis als CFO voegen we enorm veel kennis toe aan de directie van Pro Industry. Een CFO met een berg aan ervaring in private equity én de uitzendbranche. Dat gaat ons helpen bij verdere professionalisering. Met Max Wilms hebben we juist een groot commercieel talent aan onze directie toegevoegd. Iemand die weet hoe wij ons als specialist verder kunnen onderscheiden in de markt, met behoud van onze eigen identiteit en ondernemerscultuur die ons zo succesvol maakt.’

Max Wilms over zijn plannen als commercieel directeur
In de afgelopen jaren heb ik mij bij Pro Industry gefocust op onze relaties met de grootste opdrachtgevers in de procesindustrie. Ik heb gezien hoe wij als specialist met onze dienstverlening een structurele bijdrage leveren aan groei van bedrijven. De markt schreeuwt om vakmensen en wij spelen als marktleider een onmisbare rol in de match tussen kandidaat en werkgever. Niet alleen door ons netwerk van kandidaten, maar ook door onze volledige focus op de procesindustrie. Maar we willen nog een stap verder gaan. Bijvoorbeeld door de introductie en uitrol van onze eigen Pro Academy. Maatwerk opleidingstrajecten starten als antwoord op de schaarste. Dit gaan we doen met werkgevers die net als wij geloven in lange termijn samenwerking. Werkgevers die samen met ons durven investeren in mensen. Naast het opbouwen van onze Pro Academy gaan wij ook inzetten op kennisdeling en ondersteuning bij Employer Branding. Samen met de beste werkgevers uit de procesindustrie een netwerk opbouwen dat gezamenlijk oplossingen biedt op uitdagingen in deze veranderende markt. Ik kijk er erg naar uit om hier de komende jaren met mijn collega’s aan verder te bouwen.

Martijn Cornelis over zijn rol als financieel directeur en eerste kennismaking met Pro Industry
Pro Industry heb ik de eerste maand direct leren kennen als een bedrijf met een echte ondernemerscultuur en een sterke dienstverlening. In mijn rol als CFO bij Tecqgroep heb ik het traject begeleid dat Pro Industry nu doormaakt na de komst van een investeerder. Deze ervaring neem ik mee om een bijdrage te leveren aan verdere professionalisering en gezonde groei van de organisatie. Er is een enorme hoeveelheid waardevolle data beschikbaar die ik samen met mijn collega’s op de juiste manier inzichtelijk ga maken. Want meer inzicht in data en cijfers betekent beter kunnen sturen op resultaat en kwaliteit van onze dienstverlening voor opdrachtgevers en kandidaten. En met resultaat bedoel ik niet alleen sturen op omzet, maar bijvoorbeeld ook de plaatsingsduur van kandidaten of de snelheid waarmee wij een kwalitatieve match maken tussen werkgever en uitzendkracht. Met de juiste rapportages wil ik onze vestigingen helpen de productiviteit en efficiëntie verder te verhogen. Naast deze werkzaamheden ga ik Pro Industry helpen bij de ambitieuze plannen voor uitbreiding van vestigingen in Nederland en België om ons marktaandeel verder te vergroten. Want ondanks dat we marktleider zijn is er nog een enorme groeipotentie.

Heb je een vraag? Of wil je verder kennismaken met de nieuwe directieleden? Neem dan gerust contact met ze op.

E-mail: max.wilms@pro-industry.nl
E-mail: martijn.cornelis@pro-industry.nl