GET TO KNOW THE PRO | Joris Böinck

27 is hij en nog maar een jaar in dienst als Sales Accountmanager. Maar ondanks zijn leeftijd en nog prille loopbaan bij Pro Industry sluit Joris Böinck al aan in het team van Key Accountmanagers. Hij wordt verantwoordelijk voor het opzetten en uitbreiden van de samenwerking met de grootste werkgevers in de procesindustrie in Zuid-Nederland. Een mooi jaar als Sales Accountmanager voor de vestigingen Den Bosch en IJsselstein wordt dus beloond met deze nieuwe stap. Maak kennis met deze jonge hond en vrije vogel, opgegroeid in Maaskantje.

Man zittend op dakterras Pro Industry

Hoe bevalt het bij Pro Industry?

Heel erg goed. Ik heb vanaf dag één het gevoel dat ik helemaal op mijn plek zit. Pro Industry is een dynamisch bedrijf en in mijn rol als accountmanager heb ik veel vrijheid. Daar krijg ik veel energie van. Ik geloof in de filosofie van Pro Industry om mensen zelf verantwoordelijkheid te geven. Dat haalt ook het beste in mij naar boven. Daarnaast heeft Pro Industry een enorm netwerk aan kandidaten in de procestechniek en supergemotiveerde mensen op kantoor. Dat geeft mij de overtuiging om zoveel mogelijk afspraken in te plannen bij bedrijven voor het starten of uitbouwen van een samenwerking. Ik sta elke dag met veel plezier op en dat is weleens anders geweest. Zeker als ik denk aan mijn middelbare schooltijd. Ik ontving hier bij de diploma-uitreiking zelfs een wekker als ‘trofee’ voor het feit dat er nog nooit een leerling zo vaak te laat was gekomen. Gelukkig heb ik nu mijn roeping gevonden en kan ik mij niet eens herinneren dat ik ooit ergens te laat ben gekomen.

‘Ik geloof in de filosofie van Pro Industry om mensen zelf verantwoordelijkheid te geven. Dat haalt ook het beste in mij naar boven.’

Joris Böinck Key Accountmanager Pro Industry

Ben jij een geboren salesman?

Nou, een geboren salesman, dat weet ik niet, maar ik leg in ieder geval makkelijk contact met mensen. Ik laat graag de klant praten en de vragen stellen, dan kom je veel sneller tot een probleem en kun je de oplossing aandragen. Als je eerst 10 positieve punten van Pro Industry op gaat sommen, zijn opdrachtgevers de eerste 5 alweer vergeten. Verder ben ik behoorlijk direct en stel ik mij altijd eerlijk en kwetsbaar op. Dan win je juist vaak het vertrouwen. Je moet het vooral niet moeilijker maken dan het is. Uiteindelijk is het heel simpel; je moet weten waar een bedrijf behoefte aan heeft, beloftes waarmaken en open en direct communiceren. Dat is mijn stijl.

Wat zijn je hoogtepunten bij Pro Industry tot nu toe?

Op zakelijk vlak is dat de samenwerking met FrieslandCampina. Een mooi bedrijf met 24 locaties in Nederland. Pro Industry hielp FrieslandCampina met de werving van procestechnisch personeel voor slechts een paar vestigingen en ik heb in de afgelopen periode samen met de verantwoordelijke voor procurement gekeken hoe wij de samenwerking verder uit kunnen breiden. Er ligt inmiddels een landelijke overeenkomst en nu zijn we een manier aan het bedenken om ook daadwerkelijk landelijk te leveren. Dit is een mooie mijlpaal. Verder beleven wij bijna iedere vrijdagmiddag een hoogtepunt. Naast heel hard werken zijn we bij Pro Industry namelijk goed in het inluiden van het weekend. Niks mooier dan met collega’s een biertje drinken en proosten op een goede week.

Wat verwacht jij van je nieuwe functie als Key Accountmanager?

In het afgelopen jaar werkte ik als Sales Accountmanager vooral samen met de vestigingen in Den Bosch en IJsselstein. Ik was verantwoordelijk voor het aangaan van nieuwe samenwerkingen in deze regio’s. Regelmatig waren dit ook kleinere bedrijven. In mijn nieuwe rol ga ik juist contact leggen met de grootste werkgevers in de procesindustrie en gaat het om bedrijven die zoeken naar veel meer procestechnisch personeel, vaak op meerdere productielocaties. De samenwerkingen worden intensiever en uitgebreider dan voorheen. Die uitdaging, daar houd ik wel van. Ook zal ik vaker op ons hoofdkantoor zijn voor overleg en ga ik samenwerken met andere vestigingen. Daar kijk ik naar uit.

Hoe omschrijf jij de Pro Industry mentaliteit?

Er wordt hier altijd keihard gewerkt. Die drive is er bij iedereen binnen Pro Industry. Als er een vacature binnenkomt waar een vestiging voor mag gaan werven, staat de tent op zijn kop. Met die instelling en mentaliteit onderscheidt Pro Industry zich echt van veel andere bureaus. Ik krijg vaak van werkgevers de vraag: hoe kan het dat jullie altijd als eerste de geschikte werknemers vinden voor een functie? Ik denk dat dit komt doordat iedereen binnen Pro Industry meedeelt in succes. Door die extra beloning zet iedereen een stap extra en dat betaalt zich uit. Iedereen profiteert en zo leg ik het ook uit aan onze werkgevers. Die eerlijkheid waarderen zij.

Waar word jij in je vrije tijd gelukkig van?

Ik ben een enorme muziekliefhebber. Ik luister heel veel ’60 s, ’70 s en ’80 s.  Ik ga regelmatig naar concerten. Bijvoorbeeld van Paul McCartney, Creedence Clearwater Revival of Elton John. Op vestiging Den Bosch ben ik blij dat er vaak radio Veronica wordt gedraaid en af en toe lukt het mij om hier zelfs Radio 2 er doorheen te drukken. Heerlijk, beetje oudere muziek. In IJsselstein heb ik minder inbreng en moet ik het doen met techno of Nederlandstalige muziek die vaak op staat. Een andere grote passie van mij is reizen. Ik ben al meerdere keren alleen op pad geweest. Bijvoorbeeld naar Afrika, Amerika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië. Het liefst koop ik daar dan een krakkemikkige motor en reis ik van plek naar plek; Vietnam van noord naar zuid, Cambodja, Thailand. Fantastisch, dat gevoel van vrijheid.

‘Dan stap ik in het vliegtuig naar Zuidoost-Azië, koop een oude motor en rijdt in mijn eentje van plek naar plek. Fantastisch, dat gevoel van vrijheid.’

Joris Boinck Key Accountmanager Pro Industry

Verder kennismaken met Joris? Neem dan gerust contact op via LinkedIn of e-mail: joris.boinck@pro-industry.nl

Ook werken bij Pro Industry? Bekijk dan onze vacatures.

Feestende mannen

Ook werken bij Pro Industry?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen. Bekijk onze vacatures

Lees meer