• Blog
  • Get to Know the Pro or Omar Karacaer

GET TO KNOW THE PRO | Omar Karacaer

Deze maand opende Pro Industry een gloednieuwe locatie bij de kop van Noord-Holland. Alkmaar is alweer de 19e vestiging in Nederland en daarmee wordt de landelijke dekking als marktleider in de procesindustrie, verder vergroot. Omar Karacaer, voormalig Senior Accountmanager, komt aan het roer te staan van de nieuwe vestiging. Na twee mooie jaren in Haarlem neemt hij afscheid van, zoals hij noemt, zijn vriendenclub daar, maar kijkt hij uit naar het uitbouwen van een nieuw ‘vriendenteam’. Maak kennis met deze ras-Amsterdammer en zijn plannen bij Pro Industry.

Man op dakterras Pro Industry

Hoe ben jij bij Pro Industry terecht gekomen?

Mijn carrièrepad is eigenlijk best bijzonder. In mijn jeugdjaren had ik de droom om profvoetballer te worden en op mijn 16e heb ik een trainingsstage gehad bij een betaald voetbalclub in Italië. Een knieblessure zorgde ervoor dat ik mijn droom liet varen, maar mijn revalidatie bracht mij in aanraking met het vak van fysiotherapeut. Ik ben de studie gaan volgen en deeltijds als personal trainer gaan werken. Daarnaast werkte ik in Amsterdam bij een hardcore sales organisatie die zich bezighoudt met 360 graden recruitment in het hogere segment van IT-ontwikkelaars. Veel koude acquisitie, een mooie commerciële omgeving, maar ik miste het persoonlijke contact met kandidaten en werkgevers. Zaheb Geujar, Senior Accountmanager in Haarlem en mijn voormalig collega daar, vertelde mij over Pro Industry. Hij kende mij dus al en wist dat de sfeer bij mij zou passen. Zo ben ik hier uiteindelijk terecht gekomen. Toen mijn vrouw zwanger werd van onze eerste zoon heb ik destijds de keuze gemaakt mijn studie fysiotherapie te beëindigen en mij volledig op mijn gezin en mijn ontwikkeling bij Pro Industry te richten.

Waarom opent Pro Industry juist een vestiging in Alkmaar?

De Kop van Noord-Holland is een groot gebied en kandidaten uit bijvoorbeeld Enkhuizen of Den Helder komen echt niet even voor een inschrijving naar Haarlem. Met onze nieuwe vestiging in Alkmaar zitten we mooi centraal en zijn we lokaal aanwezig, voor zowel werkgevers als kandidaten. Dit is echt een meerwaarde. In de regio zit bovendien enorm veel potentie. Als je alleen al kijkt naar de voedingsmiddelenindustrie in de regio, zijn er erg veel mooie werkgevers die wij kunnen helpen aan kwalitatief (proces)technisch personeel.

‘Als je alleen al kijkt naar de voedingsmiddelenindustrie in de regio, is er een enorme potentie en zijn er veel mooie werkgevers die wij kunnen helpen.’

Omar Vestigingsmanager Alkmaar

Ben jij blij met jouw nieuwe rol als vestigingsmanager bij Pro Industry ?

Jazeker! Ik heb twee fantastische jaren gehad in Haarlem als Accountmanager, maar het lijkt mij heel mooi een nieuwe vestiging op te zetten en uit te bouwen met een eigen team. In het afgelopen jaar heb ik verschillende collega’s mogen inwerken, toen onze vestigingsmanager een aantal maanden afwezig was en er drie nieuwe accountmanagers startten. Ik heb gezien hoeveel profijt zij hebben van een goed inwerktraject, maar vooral ook hoe leuk en mooi ik dat eigenlijk vind. Ik houd ervan om het overzicht te houden en alles op een goede manier te organiseren voor zowel kandidaten, collega’s als werkgevers. In het begin zal ik hoofdzakelijk meewerkend voorman zijn, maar op termijn, als het team zich uitbreidt, meer controlerend en aansturend.

Wat vind jij het mooiste aan jouw werk bij Pro Industry?

De uitzendbranche is een hele commerciële omgeving en daar houd ik van. Maar daarnaast heb ik in de afgelopen jaren gemerkt dat wij ook echt van grote betekenis zijn voor mensen en een positieve invloed uitoefenen op iemands leven. Zo was er een kandidaat, afkomstig uit Syrië die zijn vrouw al drie jaar niet had gezien. Hij had maar één droom; een mooie baan vinden als operator zodat hij financieel de mogelijkheid zou krijgen om zijn vrouw naar Nederland te halen. Uiteindelijk hebben wij een mooie werkgever gevonden en heeft hij een vast contract gekregen. Hij woont nu met zijn vrouw hier samen. Ik voel mij dankbaar dat ik iemand op deze manier kan helpen.

Wat zijn jouw ambities met vestiging Alkmaar?

In de eerste maanden zie ik ons echt nog als één vestiging samen met Haarlem. Ik start met één nieuwe collega en wil samen zo snel mogelijk een goede basis leggen en alle bestaande klanten uit de regio bedienen. Na deze opstartfase heb ik als doel om snel verder te groeien en na een jaar met een team van drie of vier collega’s op de vestiging te zitten. Daarvoor is natuurlijk wel een flinke groei nodig, dus ik weet wat ons te doen staat.

Wat maakt Pro Industry voor jou bijzonder?

Als mensen mij vragen naar Pro Industry en wat ons onderscheidt van andere bureaus, vertel ik dat Pro Industry een werkgever is waar je jezelf onderdeel voelt van een vriendenclub. In Haarlem bijvoorbeeld hebben we een hele hechte sfeer en er is een enorme betrokkenheid, maar dat merk je op alle vestigingen waar je komt. In de eerste weken dat ik binnenkwam moest ik even wennen aan de directheid van collega’s naar elkaar. Zelfs voor mij als ras-Amsterdammer is het behoorlijk recht voor zijn raap. Maar ik voel mij heel erg thuis in zo’n sfeer. Iedereen is eerlijk naar elkaar en probeert elkaar te helpen. De combinatie van de humor op kantoor en tegelijkertijd een stap extra zetten en laten zien aan werkgevers hoe snel en effectief wij een vacature kunnen invullen, dat vind ik het mooiste en dat maakt ons ook voor onze klanten bijzonder. Ik zou niet zonder die drive en mentaliteit kunnen werken.

Lees hier meer over de opening van de vestiging in Alkmaar.

Benieuwd wat Pro Industry Alkmaar voor jou als werkgever kan betekenen? Stuur een mail naar omar.karacaer@pro-industry.nl Ook werken bij Pro Industry? Bekijk dan onze vacatures.