• Blog
  • Get to Know the Pro or Francis Mekhail

GET TO KNOW THE PRO | Francis Mekhail

Drie jaar geleden startte Francis Mekhail bij Pro Industry als marketeer op het hoofdkantoor. Daar waar zij begon met de professionalisering van de social media kanalen en website, heeft zij zich in de afgelopen jaren verdiept in E-recruitment en online marketing voor Pro Industry. En niet zonder succes; inmiddels scoren de vacatures voor operators en productiemedewerkers de nr. 1 positie op landelijke jobboards en heeft Pro Industry het grootste werknemersbestand in de procesindustrie. Hoog tijd om kennis te maken met de 29-jarige Rotterdamse en te horen hoe zij dit precies doet, samen met haar collega's.

Drie vrouwen voor logo Pro Industry

Wat is E-recruitment precies?

E-recruitment is het volledige online werving- en selectieproces van geschikte kandidaten. Vroeger bestond dit alleen uit het online plaatsen van een vacature,maar inmiddels is het bijna een wetenschap geworden om op de juiste manier, via de juiste online kanalen en met de juiste online boodschap kandidaten te bereiken.Onze E-recruitment strategie voor werkgevers bestaat onder meer uit; adverteren in ons eigen sociale netwerk, e-mailmarketing, Adwords-, Facebook- en LinkedIncampagnes, zoekmachine-optimalisatie en bannering. Daarnaast helpt Pro Industry werkgevers met employer branding, bijvoorbeeld door het maken van bedrijfsvideo’s en het inrichten van employer branding pagina’s.

Hoe heb jij je ontwikkeld tot E-recruitment specialist?

Bij Pro Industry heb ik de vrijheid gekregen om mij volledig te verdiepen in E-recruitment. Ik begon heel simpel met het promoten van vacatures via Facebook en LinkedIn. Toen ik merkte hoeveel respons van geschikte kandidaten wij op bepaalde campagnes en vacatures kregen, ben ik mij veel meer gaan inlezen en specialiseren.Ik blijf mijzelf online bijscholen. Bijvoorbeeld met behulp van experts bij Facebook en Adwords, maar ook door webinars te volgen over de nieuwste technologieën rondom marketing recruitment. Als je bij Pro Industry ergens voorgaat en laat zien dat iets werkt, dan krijg je volop de ruimte om jezelf hierin te ontwikkelen. Inmiddels werk ik samen met een team van drie E-recruitment specialisten.

Hoe belangrijk is E-recruitment voor werkgevers in de procesindustrie?

De tijd van de ouderwetse vacature op een prikbord of in de krant is natuurlijk allang voorbij, maar helemaal in de procesindustrie is E-recruitment essentieel. De werkgevers met wie wij samenwerken hebben allemaal last van de schaarste aangeschikt technisch personeel, of het nu gaat om operators, productiemedewerkers of productieleiders. Werkgevers die pas gaan zoeken op het moment dat er een vacature is, zijn dus vaak te laat. Het is essentieel dat je een netwerk opbouwt van geschikte kandidaten, dat kandidaten jouw bedrijf kennen en dat jouw vacatures zichtbaar zijn op de juiste plek op het juiste moment. Dit kun je alleen bereiken meteen strategische online aanpak voor de lange termijn.

Wat Pro Industry doet, kunnen werkgevers dat ook zelf?

De kennis die wij hier hebben met ons team heb je niet zomaar zelf in huis. Wij merken dat veel bedrijven in de procestechniek liever de focus leggen op de ontwikkeling van hun eigen productieproces, marketing en sales. Het kost vaak teveel tijd en geld voor werkgevers om het werving- en selectieproces professioneel zelf in te richten. De manier waarop wij met ons CRM-systeem SEO-geoptimaliseerde vacatures verspreiden via bijna 20 jobboards, of de inrichting van wervingscampagnes via social media op doelgroep en interessegebied aan de hand van A/B testen; dat doe je niet met een druk op de knop.

Wat maakt Pro Industry in jouw ogen nog meer bijzonder?

De naam in de branche en het netwerk van geschikte kandidaten dat wij hebben opgebouwd de afgelopen 20 jaar is uniek. Wij hebben dagelijks tientallen nieuwe inschrijvingen van (proces)technische werknemers die openstaan voor een nieuwe functie in de procestechniek. Dat hebben we enerzijds bereikt doordat we landelijk met 19 vestigingen zichtbaar zijn, maar ook doordat wij doorlopend onlinewervingscampagnes inrichten voor het opbouwen van een werknemersbestand in de procestechniek. Dat zorgt er voor dat wij altijd snel geschikt technisch personeel kunnen leveren, in elke regio in Nederland. Of het nu gaat om de verpakkingsindustrie, de chemie of de voedingsmiddelenindustrie.

Alleen als je voorop loopt en meegaat in de ontwikkelingen op het gebied van E-recruitment kun jij je als werkgever in de procesindustrie onderscheiden.

Francis Mekhail E-Recruitment Manager

Hoe werken jullie samen met alle vestigingen van Pro Industry?

Wij zorgen ervoor dat onze vestigingen zo goed mogelijk ondersteund worden en vacatures zo snel mogelijk vervuld worden. Op elke vestiging hebben wij iemand verantwoordelijk gemaakt voor het optimaliseren van de vacatureteksten.Dit is essentieel voor de vindbaarheid en daarmee het bereik van kandidaten.Daarnaast richten wij elke maand voor alle vestigingen apart ingerichte Facebook en LinkedIn campagnes in voor de werving van kandidaten voor lokale vacatures.Campagnes op basis van wensen van accountmanagers en werkgevers. De targeting van kandidaten gaat echt tot op detailniveau, van interessegebieden tot opleidingsachtergrond, tot aan woonsituatie. Daarmee kun je echt het verschil maken. Ook screenen wij zelf kandidaten die zich online inschrijven bij ons. Dat contact met al deze mensen maakt het wel heel leuk.

Hoe ziet de toekomst van E-recruitment eruit?

Ik denk dat dit specialisme alleen nog maar belangrijker wordt. Er worden zoveel nieuwe methoden en technieken ontwikkelt waarmee je nog beter en gerichter de juiste kandidaten kunt vinden, dus je moet continu blijven leren. Dat maakt dit werk ook zo dynamisch. Ik verwacht dat Google Jobs steeds belangrijker wordt en daarnaast krijgt video een steeds prominentere rol. Niet alleen voor screening en kennismakingsgesprekken, maar bijvoorbeeld ook om jezelf als werkgever te laten zien aan kandidaten. Alleen als je voorop loopt in deze ontwikkelingen kun jij je als werkgever in de procesindustrie onderscheiden en dat zal ook in de toekomst hard nodig blijven.

Benieuwd wat Pro Industry voor jou als werkgever kan betekenen op het gebied van E-recruitment? Neem contact op met Francis en mail naar: Francis.Mekhail@pro-industry.nl