• Blog
  • Get to Know the Pro Goes Belgium or Elke Rommel Country Manager Belgie

GET TO KNOW THE PRO GOES BELGIUM | Elke Rommel, Country Manager België

Als Country Manager is ze verantwoordelijk voor een heleboel taken. Naast het aansturen van de vestigingen Hasselt en Antwerpen, houdt zij zich bezig met o.a. de operationele werkzaamheden en HR-zaken van Pro Industry in België. De diversiteit in haar functie maakt dat ze elke dag met plezier aan de slag gaat. Maak kennis met Elke Rommel.

Hoe ben je bij Pro terecht gekomen?

"Het bedrijf waar ik werkte werd benaderd door Steven of wij een Country Manager voor Belgïe wilde zoeken. Op dat moment waren we niet geïnteresseerd, dus zijn we er niet op in gegaan. Toen mijn werkzaamheden bij dat bedrijf stopte en ik aan het solliciteren was, werd ik benaderd door een bureau of ik aan de slag wilde als Country Manager voor Pro Industry. Pro had dus een ander bureau gevonden die hen wilde helpen in die zoektocht en zij benaderde mij!"

Vertel, wat houdt jouw rol als Country Manager precies in?

"Nu is dat nog heel ruim. Als mensen aan mij vragen wat ik doe, dan zeg ik: Alles! Zowel Legal, HR, Facility, het operationele gedeelte, Sales etc. We hebben 2 teams nu, team Hasselt en team Antwerpen. Het is de bedoeling om daar samen met Toine van Boxtel, Improvement Manager bij Pro Industry, de processen te optimaliseren om er voor te zorgen dat de teams operationeel en productief zijn. Voor de Sales accountmanagers hebben we een salespitch uitgeschreven, de prijssetting opgesteld en de doelgroep bepaald, dus zij kunnen nu ook gericht aan het werk. Hierdoor staat de sales voor mij nu op een lager pitje en dat geeft ook weer ruimte voor andere zaken. Dit is wel het uitdagende uit mijn functie, dat het heel ruim is en ik van alles wat doe."

Op welke manier heb je de procesindustrie leren kennen?

"Ik werk al 16 jaar in de sector. Ik heb Bedrijfspsychologie gestudeerd en je kan dan een aantal kanten uit, maar ik wilde graag in de recruitment sector gaan werken. Uiteindelijk ben ik bij een uitzendkantoor terecht gekomen en daar kreeg ik een aantal klanten in de productie-industrie, dus op die manier heb ik de sector leren kennen. Eigenlijk weet ik dus niet beter."

Waar ligt op dit moment de uitdaging in België?

"Het draaiende maken en houden van de vestigingen in België en daarnaast een stukje naamsbekendheid creëren. Het is belangrijk dat de vestigingen bemand zijn en dat die effectief operationeel zijn. Als dat aan het einde van dit jaar het geval is, dan zal ik heel blij zijn. Bijvoorbeeld Hasselt, die is in november 2021 opgestart zonder klantenbestand. Om dat volledig vanaf scratch op te bouwen is wel een uitdaging."

Wat zijn de ambities/groeiplannen voor België?

"Uiteindelijk is het doel om aan het einde van het jaar 5 vestigingen in België te hebben. In Hasselt gaan we binnenkort naar een nieuw pand en in Antwerpen zijn we nog aan het zoeken naar een nieuw pand. Ik heb een pand gevonden voor Gent en deze wordt nu gebouwd. We willen nog een vestiging in West-Vlaanderen, in de buurt van Kortrijk of Roeselare en daarnaast ook in de driehoek van Antwerpen, Gent en Brussel. In die driehoek zit veel industrie, dus zijn er voldoende mogelijkheden. Je kunt natuurlijk alleen een vestiging openen als er ook daadwerkelijk mensen gaan werken."

Dat zijn mooie plannen! Hoe wil je ze gaan realiseren?

"Antwerpen en Hasselt lopen nu en Gent opent binnenkort. Gent is mijn omgeving, dus daar heb ik zelf een groot netwerk. Dus dat is eigenlijk the key. Het moeilijkste nu vind ik eigen werknemers vinden. In Nederland is Timmy van den Hurk, Headhunter bij Pro Industry, dedicated aan het zoeken naar nieuwe medewerkers maar in België is dat niet het geval. Daarnaast hebben we nog niet de naamsbekendheid die we willen, dus het daadwerkelijk realiseren is een grote uitdaging!"

Wat maakt het werken bij Pro zo leuk voor jou?

"Dat mijn functie zo divers is en ik veel om handen heb. In mijn vorige werk zat ik aan mijn plafond en bij Pro kan ik iets opbouwen vanaf het begin, the only way is up. Het is dan leuk om te zien dat je groeit, maar ook dat je de mensen op de vestigingen ziet groeien en de juiste stappen in de goede richting ziet zetten. Ik werk voornamelijk in Antwerpen, maar ik probeer één dag in de week ook in Hasselt te zijn. Daarnaast ben ik eens in de zoveel tijd ook in Nederland op het hoofdkantoor te vinden. Die afwisseling maakt het heel leuk."

Hoe gaat het nu met de naamsbekendheid?

"We zijn daar nu heel druk mee bezig. Dat is niet iets dat er ineens binnen 1 dag is. Het is belangrijk dat we veel aan netwerken doen. De nieuwe vestiging in Hasselt zit langs de Singel, waar we een groot reclamebord aan op gaan hangen en de nieuwe vestiging in Gent zit langs een drukke weg, waar altijd file is, waardoor je meteen opvalt. Op die manier komt er sneller naamsbekendheid. We hebben nu een Facebook campagne gedaan voor zowel Hasselt als Antwerpen voor de operators. Dat zijn allemaal kleine dingen die groot meespelen voor onze naamsbekendheid."

Welke succesvolle samenwerkingen lopen er?

"We hebben een aantal mooie samenwerkingen op kunnen zetten in België. Pringles is op dit moment een grote klant van ons, waar we zelfs de vacatures exclusief krijgen. Daarnaast hebben we ook een succesvolle samenwerking met Laboratoria Wolfs, waar we ook een jobdag gaan doen en goed contact onderhouden met HR."

Welk verschil zie je tussen de Nederlandse en Belgische Pro cultuur/collega's?

"De cultuur is erg hetzelfde. Iedereen is er met en voor elkaar. Dat is ook een reden dat ik toentertijd voor Pro ben gaan werken. Het grote verschil is dat er in Nederland voornamelijk mannen de functie van Accountmanager vervullen, terwijl dat in België voornamelijk vrouwen zijn."

Verder kennismaken met Elke of wil je graag werken voor Pro Industry België? Neem contact met haar op via LinkedIn of per email: elke.rommel@pro-industry.be of bekijk de vacatures van Pro Industry in België.